Skip to main content

                             

IMPORTANT: TANCADA TEMPORALMENT PER MANTENIMENT.

El dissabte 18 d'octubre va tenir lloc la inauguració de la via ferrada del “Tossal de les Venes”, Rojalons, acte que tanca la celebració dels 50 anys de l'entitat.

Aquesta via ferrada ha estat equipada per membres del G.I.E.M. (Grup d'Investigació Espeleològica Montblanc), grup integrat al Club Excursionista Montblanc des de fa més de 25 anys i amb la col·laboració del Grup de Rescat de Muntanya de Protecció Civil de Montblanc.

Han estat molt mesos els que han emprat aquest grup de gent equipant la via però els seus esforços han valgut la pena.

Degut al seu nivell tècnic aquesta via NO és per a principiants, té un nivell K4 +, amb 40 metres de desnivell, diversos desploms i per fer tot el tram es necessita entre 1 h i 1,30 h.

El material imprescindible per poder pujar una via ferrada és el casc, arnés i baga d'ancoratge amb dissipador d'energia. Per la via del Tossal de les Venes es necessita també portar un frontal, doncs una part del recorregut es subterrani.

Les vistes des de la paret son immillorables, un atractiu més a sumar a aquest recorregut.

Podreu trobar informació tècnica i com arribar-bi en aquests enllaços: http://www.rocjumper.com/vias-ferratas/vf-les-venes-rojals

http://esgarrapacrestes.blogspot.com.es/2014/10/vf-tossal-de-les-venes-r...

IMPORTANT:

Hem detectat que molta gent que va a fer aquesta via ferrada no té experiència i també que hi va gent sense l'equip necessari. Això pot ser molt perillós, podeu prendre mal i provocar accidents a altres persones que estan fent la via.

REPETIM: LA VIA TÉ UN NIVELL K4 + AMB DESPLOMSVia ferrata tancada.